Новини

Сесията започва

Публикувано на

Надяваме се вече да сте си избрали проект за изпита, но ако не сте -- имате до края на деня утре (неделя, 24ти) да обявите проекта си в #projects канала в discord, или да ни го пратите по мейл.

Ето guide-а за проекти, ако сте го изпуснали: https://fmi.rust-lang.bg/guides/projects.

Изпита ще се проведе онлайн на 21ви февруари, както пише в разписанието: https://intranet.fmi.uni-sofia.bg/index.php/s/p60IXGuKRbLEKwU. Изпита няма да бъде в мудъл както пише -- сигурно ще направим стаи в discord за всеки от преподавателите, и ще влизате един по един. Може да има някаква организация и ред, може да е "който е на линия".

Няма проблеми да си демонстрирате проекта по-рано -- ще ни улесните, понеже изглежда да има доста проекти тази година в сравнение с други. По-късно ще е трудно, понеже трябва да предаваме протоколи, но ако не сте студенти, и по-късно може. Пишете ни, ще се разберем.

Информация за проектите

Публикувано на

Написахме ви една статия с повече информация за проектите, какво очакваме, докога да си ги изберете, как ще ги оценяваме и т.н. Може да я намерите тук: https://fmi.rust-lang.bg/guides/projects.

Ако сме изпуснали нещо, което ви е важно, пишете, ще доизясняваме.

Празничен подарък: Домашно 3!

Публикувано на

Домашно 3 е пуснато, не задължително за празниците -- дали сме ви щедър период, до 11ти януари: https://fmi.rust-lang.bg/tasks/3.

Съветваме ви все пак да го отпочнете лека-полека отрано. Поне за да имате идея какво ви очаква и да ни пишете, ако нещо в условието не е ясно. Колкото по-рано ни кажете, толкова по-рано може да сложим още обяснения или да поправим нещо.

Предизвикателство 3

Публикувано на

Има ново предизвикателство, отворено до следващата сряда: https://fmi.rust-lang.bg/challenges/3. Както винаги, точките са "бонус", така че не е задължително, но ако сте назад с точките, може да е добър шанс да компенсирате.

Няма лекции около 8ми декември

Публикувано на

Подозираме че доста хора ще намерят начин да празнуват студентския празник въпреки странната ситуация. Затова на 7ми и 9ти декември (следващия понеделник и сряда) ще изпуснем лекциите. Ще имаме лекция довечера, и след това чак на 14ти декември. Разбира се, продължаваме да посещаваме стаите в discord, както вероятно доста от колегите ви.

Няма лекция днес, 25.11

Публикувано на

Трябваше да го обявим по-скоро, но не сме видели академичния календар навреме. Днес е патронния празник на СУ, така че няма да имаме лекция. Празнувайте на воля, и като казваме "празнувайте", имаме предвид "пишете си домашното".

Леко удължен срок за домашно 2

Публикувано на

Поради лека грешка от наша страна, имате 2 дена бонус за домашното. Обновили сме обяснението в секция "Сравнение", така че прегледайте си го пак. Имате време до петък, 27ми ноември.

Второ домашно

Публикувано на

Пуснахме условието на домашно 2. За нещо ще правите малко математически сметки и ще имплементирате trait-ове: https://fmi.rust-lang.bg/tasks/2.

Ако имате въпроси за условието или ако видите проблеми, пишете в Discord. Както винаги, съветваме ви да почнете с домашното по-рано, за да имате време ако ударите на проблеми.

Второ предизвикателство

Публикувано на

Имате ново предизвикателство, което ще ви даде 4 бонус точки, ако го докарате. Дали сме ви пълен тест, но за сметка на това трябва да натаманите lifetime-овете сами. Не би трябвало да е твърде трудно, така че пробвайте се: https://fmi.rust-lang.bg/challenges/2

Първо домашно

Публикувано на

Първото домашно е пуснато и има срок до идващата сряда: https://fmi.rust-lang.bg/tasks/1. Разгледайте условието внимателно, вижте си общите инструкции за домашни (линкнати накрая) и примерния тест.